Το μυστικό πίσω από την υψηλή απόδοση της Industrie Rex είναι ο διαχωρισμός των σταδίων επεξεργασίας της διαίρεσης και στρογγυλοποίησης. Ενώ τα κομμάτια ζύμης διαιρούνται επακριβώς , σύμφωνα με την αρχή της Rex, αποκτούν το ακριβές σχήμα τους στην ακόλουθη μονάδα στρογγυλοποίηση μετά από μια φάση ξεκούραση. Μια παράσταση από 50 εμβολισμούς ανά λεπτό είναι δυνατή επειδή η διαίρεση και η στρογγυλοποίηση διαχωρίζονται φυσικά με μια φάση ανάπαυσης στο ενδιάμεσο . Η έκδοση Industrie Rex II προσφέρει μέγιστη ωριαία απόδοση έως ς και 30.000 τεμάχια με απαλή επεξεργασία της ζύμης και καλύτερο αποτέλεσμα στρογγυλοποίησης.
- αυτόματη διαίρεση ζύμης και στρογγυλοποίηση σύμφωνα με την αρχή Rex
- max. ωριαία απόδοση περίπου. 30.000 τεμάχια με 50 εμβολισμούς / λεπτό με λειτουργία 10 σειρές
- απλή τοποθέτηση της ζύμης στη χοάνη με κύλινδρο και φωτοπλέγμα ασφαλείας
- Βάρος μηχανήματος: περ. 1800 κιλά
- παροχή ηλεκτρικού ρεύματος: 6 kW
- βιομηχανικός έλεγχος PLC
- σχεδιασμός από ανοξείδωτο ατσάλι
10-20G 10 30000
20-30g 10 30000
30-85G 8 24000
30-100G 3 \ 4 \ 5 \ 6 9000/12000/15000/18000
40-140G 3 \ 4 \ 5 \ 6 9000/12000/15000/18000
60-160G 3 \ 4 \ 5 \ 6 9000/12000/15000/18000
- Η ζύμη τοποθετείται μέσα στη χοάνη με την βοήθεια άξονα (μέσω χοάνης προδιαίρεσης ζύμης ).
- Οι περιστρεφόμενοι αστεροειδείς άξονες (αστεροειδείς κύλινδροι τροφοδοσίας ζύμης ) κόβουν τη ζύμη σε κατάλληλα τεμάχια (ανάλογα με το επιλεγμένο μεμονωμένο βάρος/ τεμάχιο ζύμης), οι οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στη ζώνη διαίρεσης .
- Η οριζόντια πλάκα πιέζει τη ζύμη μέσα στο άνοιγμα του διαχωριστικού τυμπάνου. Η περίσσεια ζύμη απομακρύνεται με μία ξύστρα και επιστρέφει στην περιοχή διαίρεσης.
Μετά από μια αριστερόστροφη περιστροφή κατά 180 °, τα τεμάχια ζύμης πηγαίνουν στον ενδιάμεσο ιμάντα. – Το βήμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ζυμάρια υψηλής επεξεργασίας καθώς επιτρέπει τη ζύμη να ξεκουραστεί ανάμεσα στη διαίρεση σε μερίδες και την στρογγυλοποίηση. - Τα κομμάτια ζύμης στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται ενώ το μέγεθος και ο τύπος του τυμπάνου στρογγυλοποίησης καθορίζονται από τη συνοχή της ζύμης και το βάρος.
- Στην κατώτερη θέση, τα κομμάτια ζύμης μεταφέρονται στους δακτυλοϊμάντες εξόδου.