
H γραμμή Ceres 2.1 από την Koenig είναι ένα μοντέρνο Ζυγοκοπτικό μηχάνημα που εργάζεται με τις υψηλότερες απαιτήσεις σε απορροφητικότητα νερού στη ζύμη και στη απαλή επεξεργασία αυτής, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, λαμβάνοντας υπ’ όψη το ήδη 3ης γενεάς άψογο ηλεκτρονικό σύστημα κοπής και ζύγισης.
Το γεγονός ότι από μια ευρεία ποικιλία ψωμιών μπορεί να παραχθεί με την Ceres 2.1, μετατρέπει αυτή σε ένα πολυτάλαντο μηχάνημα στο χώρο αρτοποίησης. Δεν έχει σημασία τι είδος ψωμί ζητάει η αγορά του καθενός, διότι είτε παραδοσιακά ψωμιά όπως ψωμί σίκαλης ή το ανάμεικτο ψωμί σίκαλης-σίτου, ή τυπικό μεσογειακό ψωμί, για όλους τους τύπους η απάντηση είναι η Ceres 2.1. Επίσης μπορεί να παραχθεί Μπαγκέτα παραδοσιακού τύπου ΑΡΤΙΖΑΝ , Τσιαπάτα, άσπρο ψωμί ή στρογγυλό επίπεδο ψωμί, ακόμη και ζύμη για πίτσα μπορεί να παραχθεί με την Ceres 2.1.
- Για όλες τις ζύμες με απορροφητικότητα νερού μεταξύ 162 και 182
- Για όλες τις ζύμες με ποικιλία αλεύρου από 100% σιτάρι έως 100% σίκαλη
- Για όλες τις ζύμες , προ-ωριμασμένες ή με ωρίμανση μακράς διάρκειας.
- Διακρίνεται για τον εύκολο καθαρισμό με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία που πρέπει να καθαριστούν , με επιπλέον μενού καθαρισμού, με αφαιρούμενους αισθητήρες, με αφαιρούμενο το δίσκο μεταφοράς και με ιμάντες συνθετικής ύφανσης
- Ελεγχος-Ζύγισμα
- Με πατενταρισμένη τεχνική ογκομετρικής ζύγισης της ζύμης
- Χοάνη 300 λίτρων και ύψους 900 mm – δεν απαιτείται χοάνη –προδιαίρεσης ζύμης
- Με σύστημα ζύγισης που ελέγχεται από ηλεκτρονικό αισθητήρα
- Για λειτουργία χρήσης από έναν χειριστή
- Η μηχανή είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς υγιεινής
- Ηλεκτρική ανύψωση και κατέβασμα του κάδου
- Siemens-S7 PLC control με πάνελ αφής
- Με αναβατόριο κάδου, με ξύστρα κάδου το αναβατόριο μπορεί να διατεθεί επιπλέον κατ’ επιλογή
Τα κομμάτια της ζύμης που κόβονται με γκιλοτίνα στρογγυλοποιούνται από την μονάδα στρογγυλοποίησης με έκκεντρο, ή, κατ’ επιλογή από τη συσκευή στρογγυλοποίησης με πλευρικούς ιμάντες. Η αρχική δομή της ζύμης μένει αμετάβλητη, λόγω της ελάχιστης μηχανικής καταπόνησης
Μια μεταφορική ταινία μεταφέρει τα στρογγυλεμένα τεμάχια ζύμης για περαιτέρω επεξεργασία ( χειροκίνητη ή αυτόματη ) . Μέσω μιας κατά μήκος κατά ύψος ρυθμιζόμενης ταινίας τα κομμένα τεμάχια ζύμης . – π.χ. Ciabatta – μπορούν απευθείας να απομακρυνθούν ή να επεξεργαστούν , προσπερνώντας τη μονάδα στρογγυλοποίησης για παράδειγμα ,– π.χ. σε μπαγκέτες. Φυσικά είναι δυνατή η μεταφορά των τεμαχίων ζύμης σε μια ενδιάμεση στόφα / ή σε μονάδα πλασίματος.
Η επισκόπηση που ακολουθεί σας δείχνει με μια ματιά ποια μηχανήματα θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις σας όσον αφορά το τελικό προϊόν. Οτιδήποτε άλλο θα βρούμε από κοινού σε μια λεπτομερή διαβούλευση που έχει μόνο ένα στόχο: να γίνει η επιτυχία σας τέλεια και βιώσιμη.