Ο μεγαλύτερος και πιο ισχυρός εκπρόσωπος της οικογένειας Rex, η Industrie Rex για μια ακόμη φορά δίνει την πιο εντυπωσιακή απόδειξη της τεχνολογικής ηγεσίας της Koenig .
Η εναρμόνιση της απαλής επεξεργασία της ζύμης και η τήρηση των ακριβέστατων ορίων βάρους οδήγησε για άλλη μια φορά με επιτυχία σε μια μηχανή Koenig που συμφιλιώνει τις υποτιθέμενες αντιφάσεις: δηλαδή, μαζική παραγωγή και ποιότητα – η πιο απαλή επεξεργασία ζύμης γίνεται δυνατή με ωριαία απόδοση μέχρι 24.000 κομμάτια.
- αυτόματη διαίρεση και στρογγυλοποίηση ζύμης σύμφωνα με την αρχή Rex
- max. ωριαία δυναμικότητα περίπου. 24.000 κομμάτια με max. 50 εμβολισμούς / λεπτό σε παραγωγή 8 σειρών
- απλή τοποθέτηση της ζύμη στην χοάνη, η οποία διαθέτει και φωτοπλέγμα ασφάλειας
- Βάρος μηχανήματος: περ. 1800 κιλά
- παροχή ηλεκτρικού ρεύματος: 6 kW
- έλεγχος από βιομηχανικό PLC
- σχεδιασμός : από ανοξείδωτο ατσάλι
- Στην έκδοση HD (Hard Dough –σκληρή ζύμη), η Industrie Rex είναι εξοπλισμένο με τις ακόλουθες πρόσθετες λειτουργίες:
Τύμπανο με καστάνια για την λειτουργία start / stop
Μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου προ-θαλάμου, η ζύμη πιέζεται στο άνοιγμα του τυμπάνου με τον πιο ευγενέστερο δυνατό τρόπο.
Με Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πλάκα πίεσης
Βάρος Αριθμός σειρών Max. ωριαία δυναμικότητα
20-40G 5 \ 6 \ 7 \ 8 15000/18000/21000/24000
22-60G 6 \ 7 18000/21000
22-72G 3 \ 4 \ 5 \ 6 9000/12000/15000/18000
33-95G 3 \ 4 \ 5 \ 6 9000/12000/15000/18000
30-100G 3 \ 4 \ 5 \ 6 9000/12000/15000/18000
45-135G 3 \ 4 \ 5 9000/12000/15000
40-140G 3 \ 4 \ 5 9000/12000/15000
60-160G 3 \ 4 9000/12000
- Η ζύμη τοποθετείται μέσα στη χοάνη με την βοήθεια άξονα (μέσω χοάνης προδιαίρεσης ζύμης ).
- Οι περιστρεφόμενοι αστεροειδείς άξονες (αστεροειδείς κύλινδροι τροφοδοσίας ζύμης ) κόβουν τη ζύμη σε κατάλληλα τεμάχια (ανάλογα με το επιλεγμένο μεμονωμένο βάρος/ τεμάχιο ζύμης), οι οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στη ζώνη διαίρεσης .
- Η οριζόντια πλάκα πιέζει τη ζύμη μέσα στο άνοιγμα του διαχωριστικού τυμπάνου. Η περίσσεια ζύμη απομακρύνεται με μία ξύστρα και επιστρέφει στην περιοχή διαίρεσης.
Μετά από μια αριστερόστροφη περιστροφή κατά 180 °, τα τεμάχια ζύμης πηγαίνουν στον ενδιάμεσο ιμάντα. – Το βήμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ζυμάρια υψηλής επεξεργασίας καθώς επιτρέπει τη ζύμη να ξεκουραστεί ανάμεσα στη διαίρεση σε μερίδες και την στρογγυλοποίηση. - Τα κομμάτια ζύμης στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται ενώ το μέγεθος και ο τύπος του τυμπάνου στρογγυλοποίησης καθορίζονται από τη συνοχή της ζύμης και το βάρος.
- Στην κατώτερη θέση, τα κομμάτια ζύμης μεταφέρονται στους δακτυλοϊμάντες εξόδου.
.