
Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των υπαρχόντων μοντέλων Silsystem και Silbox, το Trevibox είναι ένα σιλό εσωτερικού χώρου σε αντιστατικό υφασμάτινο σιλό Trevira εξοπλισμένο με ρευστοποιημένη κλίνη .
Η CEPI εισάγει το TREVIBOX στο χαρτοφυλάκιό μας με λύσεις αποθήκευσης για macro συστατικά. Μέσω της ολοκληρωμένης δουλειάς των ομάδων μηχανικής και τεχνολογίας τροφίμων μας, η Trevibox συνδυάζει το υπάρχον σιλό από ύφασμα Trevira και το σιλό Silbox της CEPI σε μια ενιαία λύση που προσφέρει τα πλεονεκτήματα και των δύο.
Οι λύσεις με κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ( πατεντα ) σε αντιστατικό ύφασμα Trevira προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα: εκτός από τη μείωση του κόστους, είναι πιο προσαρμόσιμες από τις λύσεις χάλυβα ή αλουμινίου και οι αντιστατικές ιδιότητες στο ύφασμα Trevira εμποδίζουν το σχηματισμό στατικού ηλεκτρισμού, διασφαλίζοντας την ασφάλεια της παραγωγής. Το ύφασμα Trevira δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος και προϊόντος, αφήνοντας το προϊόν να αναπνέει και επιτυγχάνοντας ταχύτερη και ευκολότερη ισορροπία μεταξύ της εξωτερικής θερμοκρασίας και της θερμοκρασίας του προϊόντος. Η ευρεία επιφάνεια ανταλλαγής εξασφαλίζει ότι σε περίπτωση αποθήκευσης κλιματιζόμενου περιβάλλοντος η θερμοκρασία του προϊόντος ακολουθεί πιο γρήγορα εκείνη του περιβάλλοντος.
Το μοντέλο Trevibox περιλαμβάνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και προσθέτει τα πλεονεκτήματα του Silbox. Η προσθήκη ρευστοποιημένης κλίνης επιτρέπει τη χρονολογική εξαγωγή με λογική FIFO, η οποία ενισχύει σημαντικά τη διαδικασία ιχνηλασιμότητας. Το Trevibox έχει υψηλότερη ικανότητα μέτρησης σε όλες τις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης με πίεση, και παρέχει πολλαπλή εξαγωγή χωρίς γέφυρες. Η οξυγόνωση του αλευριού που λειτουργεί από τη ρευστοποιημένη κλίνη οδηγεί σε καθοριστική βελτίωση της ποιότητας του αλευριού, με ταχύτερη αλλά φυσική ωρίμανση που βελτιώνει τις ρεολογικές ιδιότητες του αλευριού χωρίς τη χρήση πρόσθετων. Το ρευστοποιημένο αλεύρι είναι πολύ καλύτερο για την παρασκευή ψωμιού, με καλύτερες αποκρίσεις σε όλες τις επεξεργασίες από την προετοιμασία της ζύμης μέχρι τη ζύμωση. Η ζύμη είναι πιο ελαστική και πιο εύκολη στη δουλειά. Απορροφά ευκολότερα το νερό και διατηρεί ευκολότερα τα αέρια κατά τη διάρκεια του φουσκώματος.
Το ψωμί που παρασκευάζεται από καλά οξυγονωμένο αλεύρι είναι πιο μαλακό χάρη σε ένα πιο κυψελιδικό προϊόν και πιο εύπεπτο καθώς η οξυγόνωση επιτρέπει μεγαλύτερη διόγκωση.


Σύμφωνα με το ATEX , χάρη στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ισοδυναμικότητας της CEPI, το Trevibox διαθέτει προηγμένα συστήματα ασφαλείας για προστασία από υπερπίεση και υποπίεση. Έλεγχος βάρους σε πραγματικό χρόνο, ολοκληρωμένος αυτοματισμός και πλήρης ιχνηλασιμότητα.